Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Miljöinformation om blodfettssänkande läkemedel

Publiceringen av miljöinformation om läkemedelssubstanser på läkemedelsportalen Fass.se inkluderar nu 622 olika produkter. Det senaste tillskottet nu i februari är blodfettssänkande läkemedel, och i december 2006 publicerades information om medel mot astma, hosta och KOL, samt de depressionsmedel som tidigare inte presenterats.

Kommentar till regeringens direktiv till ny apoteksutredning

– Regeringens direktiv till apoteksutredningen som man idag tagit beslut om visar att man på ett bra sätt har tagit till sig synpunkter från de många instanser som var kritiska till det ursprungliga förslaget, säger Richard Bergström, VD i Läkemedelsindustriföreningen LIF.

Lättare hitta miljöinformation om läkemedel på Fass.se

Den unika miljöklassificeringen av läkemedel på Fass.se utvecklas vidare. Idag har 530 läkemedel fått miljöinformation publicerat på Fass.se. Nu förbättrar vi möjligheterna att söka i miljöinformationen.

Lättare hitta miljöinformation på Fass.se

- Nu finns miljöinformation om allt fler läkemedel publicerade på Fass.se. Miljöklassningen är den första i sitt slag i världen och väcker stor uppmärksamhet nationellt och internationellt.

LIF fördömer övertramp

– Det fall som Sydsvenska Dagbladet beskriver idag är helt oacceptabelt, säger Richard Bergström, VD i LIF. Den här typen av studier är väldigt viktiga för våra medlemsföretag, och det är ytterst olyckligt om dessa svärtas ned av uppenbara övertramp som detta. LIF tar helt avstånd från företagets agerande.

Visa mer