Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Miljöinformation om läkemedel på FASS.se utvidgas

Världens första system för miljöinformation om läkemedel publicerar i dag information om 40 nya substanser. Det sker på Fass.se, som är den viktigaste informationskällan om läkemedel i Sverige, tillgänglig för både sjukvården och privatpersoner. De tillkommande läkemedlen är alla inom gruppen mot högt blodtryck.

WHO-rapport om patent och tredje världens sjukdomar

Världshälsoorganisationen WHO har efter två års arbete publicerat rapporten från den kommission som utrett förhållandet mellan patentregler och möjligheterna att bekämpa tredje världens sjukdomar: Intellectual Property Rights, Innovation and Public Health (CIPIH).

Stora läkemedelsföretag samarbetar för effektivare läkemedelsforskning

Ett unikt samarbetsavtal slöts mellan åtta stora läkemedelsföretag i förra veckan. Avtalet innebär att företagen kommer dela med sig av forskningsresultat till varandra. Framförallt är det tidiga tester kring läkemedelssubstansers toxikologiska egenskaper som man kommer dela med sig av, för att effektivisera forskningen och undvika dubbelarbete.

Miljöinformation om 80 läkemedel på FASS.se

Världens första system för miljöinformation om läkemedel publicerar i dag information om 70 nya substanser. Det sker på Fass.se, som är den viktigaste informationskällan om läkemedel i Sverige, tillgänglig för både sjukvården och privatpersoner.

Bred remiss för utredningen ”Trovärdighetens pris”

– Läkemedelsindustriföreningen kommer att skicka Bengt Lindqvists utredning ”Trovärdighetens pris” som presenterades idag på en bred remiss till alla berörda organisationer, säger Richard Bergström, VD i Läkemedelsindustriföreningen, LIF.

Bengt Lindqvists presenterar sin utredning om samarbetet mellan läkemedelsindustrin och brukarorganisationer

Tid: Torsdagen den 2 mars, kl 10.30 Plats: LIF, Ringvägen 100A, plan 10 Läkemedelsindustriföreningen LIF gav i somras förra statsrådet Bengt Lindqvist uppdraget att göra en oberoende genomlysning av samarbetet mellan läkemedelsföretag och brukarorganisationer (t.ex. handikappförbund och pensionärsorganisationer). Bakgrunden var att detta samarbete i bland annat en brittisk parlamentsrappor

LIF stödjer snabbare process för generikautbyte

De statliga myndigheterna Läkemedelsverket (LV), Läkemedelsförmånsnämnden (LFN) och Konkurrensverket (KKV) föreslår i en skrivelse till regeringen idag en förändring av lagstiftningen för att effektivisera det så kallade generikautbytet av läkemedel, och åstadkomma besparingar för samhället.

Visa mer