Gå direkt till innehåll
Den 13 oktober debatteras vilak vårdens viktiga vägval är ett år innan valet.
Den 13 oktober debatteras vilak vårdens viktiga vägval är ett år innan valet.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Vårdens viktiga vägval valspecial – 1 år kvar till valet

Genom ett extrainsatt Vårdens viktiga vägval vill Lif starta valdebatten om den svenska hälso- och sjukvårdens framtid. Var står de politiska partierna och vilka frågor kommer de att ha med i sina valprogram? Vilka är de viktiga frågorna och skiljelinjerna? Hur kommer arbetet med att genomföra den nationella Life Science-strategin att se ut under kommande mandatperiod?

Under 2022 är det dags för svenska folket att gå till valurnorna och liksom tidigare år ligger hälso- och sjukvården i topp när väljarna rankar de viktigaste valfrågorna. Den 13 oktober arrangerar Vårdens viktiga vägval en Valspecial där fyra ledamöter från Riksdagens Socialutskott svarar på frågor och debatterar bland annat hur patienternas inflytande kan stärkas, hur utrymme för innovation kan skapas och hur hälso- och sjukvårdens kunskap- och kompetensförsörjning kan säkras.

Tid: 13 oktober 2021 kl. 14:00–15:30 (visas digital)

I Vårdens viktiga vägval valspecial deltar från riksdagens socialutskott:

  • Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande socialutskottet
  • Kristina Nilsson (S), vice ordförande i socialutskottet
  • Sofia Nilsson (C), ledamot socialutskottet
  • Camilla Waltersson Grönvall (M), ledamot socialutskottet

Dessutom deltar följande personer med inspel:

  • Lise Lidbäck, förbundsordförande Neuro, ger sina tankar om personcentrerad vård.
  • Sofia Rydgren Stale, ordförande Läkarförbundet, berättar hur professionen ser på kompetensförsörjningen och vilka insatser de vill se framöver på vårdområdet.
  • Anders Blanck, vd Lif talar om innovationssystemet och hur fler nya läkemedel kan nå hela vägen fram till patienterna.

Livelänk:

https://tv.streamfabriken.com/...

Ämnen


Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgången till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare. Lif har närmare 100 företag som medlemmar.

Kontakter

Erik Kjellin

Erik Kjellin

Presskontakt Presschef 073-934 92 89