Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

LIF kommenterar rapporten från Kvalitetsregisterutredningen

Utredaren Måns Rosén har verkligen hittat guld! – Utredaren Måns Rosén har presenterat en utmärkt analys och en ambitiös - och nästan osvensk - plan för hur Sverige kan bli världsledande på att mäta kvalitet, säger Richard Bergström, VD i LIF. En sjukvård av kvalitet är inte bara bra för svenska patienter utan också för life science sektorn i Sverige.

Pressinbjudan: Sjukvården är ojämlik

Hälso- och sjukvården kan inte leva upp till lagens portalparagraf om god vård på lika villkor åt hela befolkningen. Den vård som ges beror bland annat på var man bor, på ålder, kön, etnicitet och på socioekonomisk ställning.

Läkemedelsföretagen tar krafttag mot förfalskade läkemedel

– De forskande läkemedelsföretagen tar nu ett eget initiativ för att bygga ett europeiskt system för att följa varenda läkemedelsförpackning, säger Richard Bergström, VD i LIF, branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen.

Är ditt läkemedel med i läkemedelsförsäkringen? Kolla i FASS.

Sveriges Radios Ekoredaktion har i dag uppmärksammat att det finns mediciner på landets apotek som inte omfattas av läkemedelsförsäkringen – en frivillig försäkring som de flesta läkemedelsföretag är anknutna till. Försäkringen ger möjlighet till ersättning om man som patient drabbas av biverkningar av ett läkemedel.

Släng gamla FASS-böcker!

Gammal information om läkemedel är farlig för patienterna. Det pågår ständigt uppdateringar om hur ett läkemedel bör användas, vilka doseringar som är lämpliga, vilka biverkningar som upptäcks, vilka rekommendationerna är vid graviditet och amning – och i vilka fall man absolut inte skall använda ett visst läkemedel.

Visa mer