Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Forskningens fantastiska framsteg - HPV

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Forskningens fantastiska framsteg - HPV

Digitalt seminarium. Livmoderhalscancer är en av de första cancerformer som kanske helt kan utrotas. Den 16 december får du veta mer om hur forskningen tagit oss dit, framtidens behandlingar och hur dagens cancervård kan förbättras.

Tack vare prevention med HPV-vaccin, tidig upptäckt genom screening och en förbättrad vård och behandling är framtiden ljus. På Forskningens fantastiska framsteg: HPV går vi igenom hur vi fått den bredd av verktyg som leder till att färre överhuvudtaget insjuknar i HPV-relaterad cancer och att de som drabbas har en betydligt bättre prognos.

Vi diskuterar också vilka möjligheter som finns för att skapa liknande effektfulla insatser för andra cancersjukdomar. Dessutom spanar vi framåt mot kommande behandlingar av livmoderhalscancer och en panel av läkare, patientföreträdare och forskare diskuterar cancervårdens förbättringsmöjligheter nu och i framtiden.

Deltagare:

  • Malin Sundqvist, Nätverket mot gynekologisk cancer
  • Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi, Karolinska institutet
  • Henrik Falconer, specialist i obstetrik och gynekologi och överläkare, Karolinska Universitetssjukhuset, samt ordförande i vårdprogramgruppen livmoderhals- och vaginalcancer
  • Dag Larsson, sakkunnig Lif
  • Moderator: Lisa Kirsebom

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet här. Det ges digitalt och är kostnadsfritt.

Livelänk till seminariet

Ämnen


Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgången till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare. Lif har närmare 100 företag som medlemmar.

Kontakter

Erik Kjellin

Erik Kjellin

Presskontakt Presschef 073-934 92 89