Gå direkt till innehåll
Emelie Antoni från AstraZeneca, Johan Kahlström från Novartis och Daniel Lucas från Eli Lilly har valts in till Lifs styrelse.
Emelie Antoni från AstraZeneca, Johan Kahlström från Novartis och Daniel Lucas från Eli Lilly har valts in till Lifs styrelse.

Pressmeddelande -

Nya ledamöter i Lifs styrelse

Tre nya medlemmar har valts in i till Lifs styrelse: Emelie Antoni från AstraZeneca, Johan Kahlström från Novartis och Daniel Lucas från Eli Lilly. Som ny vice ordförande utsågs Jakob Tellgren från MSD. De ser fram emot att arbeta fokuserat med frågor som snabbare tillgång till innovativa läkemedel och en ledande global position för svensk Life Science.


Emelie Antoni, AstraZeneca, kommer med sina drygt 20 år i branschen och erfarenheter från ledarroller utomlands att bidra med både ett svenskt och ett internationellt perspektiv.

– Det viktiga arbete som Lif bedriver för svensk hälso- och sjukvård, för Life Science-sektorn och kanske främst för patienter är något jag verkligen ser fram emot att delta i.

– Att skapa de bästa förutsättningarna för att leverera livsviktiga läkemedel till patienter motiverar mig dagligen, och för att uppnå det är det av största vikt att vi fortsätter utveckla samarbetet med akademi, näringsliv och offentlig sektor.

Johan Kahlström, Novartis säger att Lifs arbete spelar en viktig roll för medlemsföretagens möjligheter att verka framgångsrikt i Sverige och för att driva en långsiktigt hållbar hälso- och sjukvårds- och läkemedelspolitik med patientens behov och partnerskap i centrum.

– Under mandatperioden kommer jag aktivt arbeta för att företräda medlemsföretagens intressen. Och personligen brinner jag för att säkerställa att vi skapar rätt förutsättningar för en snabb och jämlik introduktion av innovativa läkemedel i Sverige i partnerskap med hälso- och sjukvården, med gemensamma mål om att förbättra hälsa och livskvalitet för Sveriges patienter.

Daniel Lucas, Eli Lilly, är imponerad över Lifs goda rykte och förtroende som partner hos aktörerna i sektorn när det handlar om att framgångsrikt arbeta för ett hållbart och innovationsvänligt klimat för Sveriges hälso- och sjukvård.

– Det speglar mycket väl vilket fantastiskt arbete med att hitta win-win-lösningar för den innovativa sjukvårdsbranschen och samhället som Lif har uträttat genom åren.

– Jag känner mig väldigt entusiastisk över innovationsnivån och de nya läkemedel som erbjuds och utvecklas av vår bransch. Den innovativa läkemedelsbranschen har djupgående möjligheter att förbättra livet för människor, det är min drivkraft och inspirerar mig att göra mitt bästa varje dag för att säkerställa att innovativa läkemedel snabbare når alla patienter i Sverige som behöver dem.

Som ny vice ordförande utsågs Jakob Tellgren, MSD.

Ämnen

Kategorier


Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgången till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare. Lif har närmare 100 företag som medlemmar.

Kontakter

Erik Kjellin

Erik Kjellin

Presskontakt Presschef 073-934 92 89