Gå direkt till innehåll
Johan Färnstrand, vd Lif
Johan Färnstrand, vd Lif

Pressmeddelande -

Lif välkomnar besked om ny chef för life science-kontor

Lif ser mycket positivt på regeringens besked om att Jeanette Edblad anställs som ny chef för life science-kontoret i Regeringskansliet.

Lifs vd Johan Färnstrand anser att det är mycket viktigt att regeringen fortsätter satsningen på utveckling inom life science:

– Sverige är i dag ett av EUs ledande länder inom sektorn, men den internationella konkurrensen om investeringar inom forskning och utveckling är i dag stenhård. För att vi ska kunna upprätthålla och stärka vår position krävs satsningar som gör att svenska företag kan växa och bidra till bättre behandlingar för patienter och till vår gemensamma välfärd, säger Johan Färnstrand.

Life science är ett ekosystem som bygger på nära samarbete mellan företag, akademi och hälso- och sjukvård. Det är även en sektor där staten har en mycket viktig samordnande roll.

– Lif ser fram emot ett nära samarbete med life science-kontoret och dess nya chef. De gångna årens satsningar inom området har varit framgångsrika och de måste inte endast fortsätta –utan intensifieras. Nu krävs mer handlingskraft, tydliga mål och resurser i genomförandet av konkurrensstärkande åtgärder, säger Johan Färnstrand.

Ämnen


Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgången till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare. Lif har närmare 100 företag som medlemmar.

Kontakter

Erik Kjellin

Erik Kjellin

Presskontakt Presschef 073-934 92 89